ARTICLES / WITH MANY PHOTOS CAR PHOTOS CAR2 PHOTOS (NEW)PROJECT CARS G-DATABASE LINKS and VIDEO HISTORY

© 2009 Jukka Suvisalmi. All rights reserved.
Story & pictures: Jukka Suvisalmi, Marko MäkinenBack to main page g - f o r u mEsa Saarenpää 17.10.1961 - 23.04.2009

Esa Saarenpää menehtyi sairaskohtaukseen Kauhajoella 23.04. 2009

Esaa jäivät kaipaamaan perhe Tuovi ja Pyry, Isä Pentti, veljet Pekka ja Kai perheineen. Otamme osaa Suureen Suruunne

Esaa jäi kaipaamaan myös suunnattoman suuri ystäväpiiri, ympäri Suomea. Erityisesti Esan läheiset ystävät joitka elivät mukana niin suruissa kuin iloissakin.

Me kaikki tunnemme / muistamme Esan useista eri asioista, mutta varmasti kaikkien muistoissa yhteneväistä on Esan iloisuus, ystävällisyys, innostuneisuus ja kaikki huomioon ottava seurallisuus. Esa muistetaan myös kilpailuhalustaan, perään antamattomuudestaan ja rehellisyydestään.


Esa oli jo nuorena "kloppina" poikana ahkera työntekijä. Kun muut 13-16 kesäiset "klopit" nukkuivat aamulla kotonaan, Esa jakoi jo postia.

Koulun jälkeen kiireesti Kauhajoen Essolle, Pekka veljen, ESSO huoltoasemalle töihin. Kesällä oli tietenkin maanviljelystyöt isä Pentin kanssa.

Kun vapaata jäi niin sitten ajamaan kavereiden kanssa omatekoisilla putkikehikkoisilla wolkkarin pohjilla.

Me muut viritettiin mopojamme kuka missäkin, mutta Esa tilasi omalla rahallaan viritysosat suoraan Tunturin tehtaalta!

Esan mopo oli tietenkin Kurikan nopein ja kulki reilusti yli 100km/h. Kyllä siinä Hondan 125 kevarit häpesivät kun Esa painoin Tunturi Sportilla ohi. Kilpailuhenkeä heti pienestä pitäen.

Esa harrasti "kloppina" aktiivisesti myös maantiepyöräilyä ja siitä on kaapissa monia lusikkoja ja muitakin palkintoja. Muistaakseni jopa SM mitali.


Parhaiten Esa tunnettiin tietenkin autourheilusta, jossa Esan saavutukset ovat huimia. Suomen mestaruuden Esa voitti 2 kertaa ja useita muitamitalleja eri vuosina.

Esa muutti Helsinkiin ja löysi sieltä elämän kumppaninsa Tuovin ja Pyryn. Tuovi ja Pyry elivät täysillä mukana Esan vauhdikaassa elämässä. Joskus jopa lujempaa kuin Esa itse. Esasta kasvoi uusien haasteiden myötä myös hyvä puoliso ja Pyrylle sekä isäpuoli että kaveri.Yllätyksekseni huomasi että Esasta ei ole juurikaan kuvia netissä. Esan aktiiviuran aikana ei ollut vielä nettiä. Siksi päätin tehdä kuvakavalkaadin Esan mahtavasta ralliurasta vuosien varrelta. Tekstit ja tiedot kuvista puuttuvat mutta annetaan muistojen hoitaa ne.

Mäkisen Marko ja "Rafu" Petterson auttoivat niin kuvien kuin tietojen muodossa. Kuvakavalkaadi on vain pieni osa Esan mahtavasta ralliurasta ja elämästä..... mutta silti hyvän ystävän muistolle. Jäin kaipaamaan kuten niin monet muutkin.

Vesa Rauhala lähetti lisää kuvia Esasta, kiitos Vesa.

Esa Saarenpään ajamat rallit/ "Rafu" Petterson


Esa Saarenpään kuvakavalkaadiEsa...


Olet ajatuksissamme nyt ja aina.....

Jukka (+perhe)

Return